Посрещнете Turbo HD 3.0 еволюцията

29 март 2017
Посрещнете Turbo HD 3.0 еволюцията

Посрещнете Turbo HD 3.0 еволюцията

 

Отворете очите си

Камерите CCTV са очите на вашата охранителна система. Карат ви да се чувствате в безопасност, можете да контролирате собствеността си и да реагирате бързо и решително при потенциална заплаха. Както винаги разковничето е в дейтайлите. Ами ако вашите камери могат да видят тези детайли? Ако могат да ви дадат много по-ясни образи от тези, които виждаме по телевизията? Ако камерата може да ви осигури кристално ясни, цветни, добре осветени изображения?

Не много отдавна, единствения начин да достигнете тези детайли, бе да инсталирате IP камери висока резолюция, които обаче изискваха голямо дисково пространство. Като резултат, старите аналогови системи, базирани на PAL/NTSC стандарти постепенно бяха отхвърлени почти навсякъде. В същото време, запазването на записи на повечето места се намали до 24 часа, поради ограничен капацитет на съхранение! 

 

Сбогом снежинки!

Една от новаторските технологии разработени по въпроса е Turbo HD 3.0.  Това е новата, подобрена версия на много популярната аналогова система за видеонаблюдение. Ще попитате какво се е променило? Всъщност, всичко. На първо място, резолюцията на камерата: технологията Turbo HD 3.0 работи с 3 и 5 мегапикселови камери, предлагащи забележително ниво на детайла през деня и дори през нощта, благодарение на новите EXIR 2.0 диоди. Това означава, че можем да кажем сбогом на снежинките.

 

Пространството е пари

До скоро, високата резолюция вървеше ръка за ръка със завишените разходи за място за съхранение в DVRа. Не и с патентования codec H.264+, който спестява 50% дисково пространство в сравнения със стандартния Н.264 codec. Така че, мислете на едро, вече няма да е скъпо!

 

Черната кутия

От другата страна на кабела е DVRа – машина, която комбинира най-доброто от двата свята, аналоговия и IP. Разбира се, че записва аналоговите сигнали от камерите, използвайки Н.264+ и ги съхранява в хард диска. Тази машина може много повече. Предлага и опции като VCA (Video Content Analyses), следене на пропускателна линия, детекция на нарушители и дори топлочувствителност. Най-важното е, че като IP устройство може да се свърже с пълен обем от IP камери или да извлечеаналогови сигнали и да ги използва в различни NVR. Истинска черна кутия!

 

Зелен на слънчева светлина. Червен на изкуствена светлината. Александритът - магическият трик на природата!

прочети още

Името на Аквамарин идва от латински и означава "морска вода".

прочети още

В забързания живот, който водим... в рискованите времена, в които живеем е все по-необходимо да изплозваме технически средства. Те ни помагат да бъдем малко по-спокойни за дома, близките ни и най-ценното, което притежаваме.

прочети още